Activitățile promovate

Scopul nostru este de a promova și încuraja dezvoltarea socială, educațională și a valorilor morale în România între persoanele de orice vârstă, statut social și credință religioasă, cu o atenție deosebită tinerilor, pentru că ei sunt viitorul societății noastre.

Pentru îndeplinirea scopurilor Asociației desfășurăm următoarele activități/proiecte:

În următoarele secțiuni oferim mai multe detalii privind activitățile/proiecte menționate.

 

Centrul Stejarul de Dezvoltare Culturală și Socială

Scopul principal acestui centru este organizarea activităților de formare în valorile creștine și de orientare familială pentru persoane de orice vârstă, profesie și statut social, în special în rândul cuplurilor tinere. Activitățile organizate sunt variate: ajutor social, solidaritate, cicluri de conferințe culturale, cursuri de formare privind virtuți, orientare familială, activitățile sportive și de timp liber pentru tineri și familiile lor, s.a.m.d.

[Facebook]

 

Club de tineri Linx

Este un centru de activități extrașcolare începând din anul 2010, ca o inițiativă a unui grup de familii doritoare de un anturaj adecvat pentru folosirea timpului liber a copiilor lor. Obiectivul principal consistă în oferirea unor activități pentru timp liber variate și distractive, desfășurându-se în același timp o lucrare formativă intensă pentru copii: formarea prin studiu și realizarea școlară, formarea virtuților și formarea creștină.

Clubul de tineri Linx caută să colaboreze cu familiile în educația băieților, oferind participanților un mod inovator de:

    • A folosi bine timpul liber, participând la activitățile în aer liber și de formare cu alți copii.
    • A-i motiva pentru excelență în studiu și în profesie, cu ajutorul mentoring-ului și al proiectelor practice și provocatoare.
    • A matura virtuțile umane și creștine, prin discuții interactive despre temele legate de etică, de prietenie etc.

[Website Clubului Linx] [Pliant] [Facebook] [YouTube]

 

Forum pentru top management "Leadership virtuos"

Pentru a îmbunătăți societatea, mediul de afaceri și funcția de conducere, trebuie să începem cu îmbunătățirea personală: dacă suntem mai buni, mai virtuoși, atunci vom gândi mai bine, vom acționa mai bine și vom lua decizii mai bune. Orice manager trebuie să aspire să fie un lider adevărat.

Devine tot mai clar și evident că dimensiunile etice și umanistice nu se opun nicidecum productivității în mediul business.

Scopul acestui Forum pentru top management este de a promova analiza chestiunilor de actualitate legate de business și de funcții de conducere în raportul său intrinsec cu dimensiunile umanistice și etice. Printre subiecte de interes se află: situația economiei și provocările sale; chestiuni legate de conducerea afacerilor și de luare de decizie; eficacitatea și responsabilitatea socială; îmbunătățirea personală; grija față de societate.

Asociația Muntele Alb organizează acest Forum în colaborare cu alte instituții și organizații, cu speranța de a contribui la îmbunătățirea socială și economică a țării noastre.

[Forum 2014] [Pliant]

 

Campus Universitar Stejarul

Stejarul Campus Universitar: camin studentesc in BucurestiÎn București găsim unele dintre cele mai importante universități din România. În fiecare an ajung mii de studenți din întregul teritoriu românesc, dintre care majoritatea locuiesc în cămine care nu oferă nici o pregătire sau activitate culturală.

În întreagă Europa cămine studențești joacă un rol important în transmiterea valorilor culturale și morale și dorim că Stejarul College să fie un cămin de avangardă pentru a începe o schimbare în acest sens. Un anturaj cu preocupări culturale comune va stimula fără îndoială competențele și dezvoltarea educațională a studenților, îmbunătățirea calificărilor lor profesionale și sporirea șanselor de a găsi un loc muncă cât mai adecvat pregătirii lor.

Ne-am propus să atingem aceste obiective prin intermediul mai multor activități de formare academice interdisciplinare, prin conviețuire și colaborare, precum și prin stimularea responsabilității personale și participarea în activități de tip umanitar.

Stejarul Campus Universitar are 1.150 m2, 16 dormitoare și mai multe zone comune: sală de lectură, bibliotecă, capelă, cameră de zi, sală de mese. Evenimentele și activitățile promovate în Stejarul College vor fi adresate în mod special studenților.

[Website-ul Stejarul] [Facebook] [YouTube] [Proiectul Stejarul]

 

Publicarea cărților Sfântului Josemaría

Orientarea doctrinală și religioasă a tuturor activităților Asociații Muntele Alb este încredințată Prelaturii Opus Dei: o instituție Catolică cu caracter universal, întemeiată de Sfântul Josemaría, preot spaniol.

Asociația Muntele Alb, împreuna cu Editura Eblana Solutions, a publicat versiunea electronica a câtorva cărți ale lui. Versiunea lor tipărită s-au publicat în colaborare cu diferite edituri din țară.

Am publicat și o carte cu rugăciunile cele mai cunoscute și tradiționale, care se oferă în mod gratuit.

Veți găsi aici linkurile pentru a le descarca din diferite plataforme digitale:

 

Drum
Forja
Prietenii lui Dumnezeu
Insemnari
AmazonGoogle PlayiTunes
Google PlayiTunes
AmazonGoogle PlayiTunes
Google PlayiTunes

 

 

Rugaciuni
Calea Crucii
Sfantul Rozariu
Sfantul Rozariu
Google PlayiTunes
Google PlayiTunes
Google PlayiTunes
AmazonGoogle PlayiTunes

 


Campus Universitar Stejarul
Stejarul Campus Universitar: camin studentesc in BucurestiUn anturaj cu preocupari culturale comune va stimula fără îndoială competențele și dezvoltarea educațională a elevilor, îmbunătățirea calificărilor lor profesionale și posibilitățiile de muncă.

 

Club de tineri Linx
aObiectivul principal al Clubului Linx consistă în oferirea unor activități pentru timp liber variate și distractive, desfășurându-se în același timp o lucrare formativă intensă.

 

Club Universitar Stejarul
Stejarul Campus Universitar: camin studentesc in BucurestiActivitățile organizate de Stejarul sunt variate: ajutor social, solidaritate, cicluri de conferințe culturale, cursuri de formare privind virtuți, orientare familială, activitățile sportive și de timp liber.

 

Orientare familială

Împreună cu Asociația ASFANU ma început această școală pentru părinți, oferindu-le acest program de orientare familială destinat părinților cu copii mici, de la 0 la 4 ani.