Despre noi

Asociația Muntele Alb, este o asociație culturală non-profit recunoscută de către statul român. Își desfășoară activitățile în România din 2009.

Muntele Alb este inspirată în principiile creștine pe care le promovează în toate activitățile, în special libertatea personală, care include, de asemenea, libertatea religioasă. Orientarea spirituală a tuturor activităților este încredințată prelaturii Opus Dei, o instituție catolică de caracter universal.

Asociația Muntele Alb a fost fondata și-și desfășoară activitățile în conformitate cu cele stabilite în OUG 26/2000. Muntele Alb este o asociație apolitică, cu un scop de ajutor social indiferent de etnie, sex sau de idei politice.

Obiectivele și scopurile Asociației

Asociația Muntele Alb a fost fondată cu scop de a oferi formare profesională, academică, culturală, umană și religioasă persoanelor din toate segmentele sociale. Formarea oferită este în concordanță cu principiile Bisericii Catolice.

Modalități de realizarea scopurilor:

  • Organizarea activităților de pregătire în variate nivele: conferințe, întâlniri, activități sportive, cursuri s.a.
  • Înființarea centrelor de formare: club de tineri, activități de timp liber (afterschool), cămine de studenți, instituții de educație alternativă, centre de formare pentru adulți, centre de conferințe s.a.
  • Între toate ințiativele noastre subliniăm Stejarul Campus Universitar, un cămin studențesc în București prin care studenții beneficiază de o adevărată viață universitară în comun, punând accentul pe formarea și dezvoltarea personală a fiecăruia.
  • Editarea publicațiilor periodice pentru divulgarea activităților realizate și a scopurilor Asociației.
  • Colaborarea cu alte organizații care împărtășesc valorile și scopurile Asociației.
  • Sprijinirea persoanelor nevoiașe prin intermediul acțiunilor de strângere de fonduri, de promovare socială și umanitară. Asociația își propune că nimeni să nu fie împiedicat să participe la activitățile sale de formare din lipsa de resurse economice.

 

Surse de fonduri ale Asociației

Asociația își întreține cu surse de fonduri prevăzute în lege, principalele fiind:

  • cotizațiile membrilor;
  • donații și sponsorizări de persoane fizice sau juridice din țară și din străinătate;
  • taxe de participare;
  • resurse obținute din fonduri publice sau din finanțări nerambursabile;
  • acțiuni ocazionale,precum serbări, tombole, conferințe organizate în scop social sau profesional, conform statutului acestora;
  • dividendele societăților comerciale în care Asociația are o participare;
  • alte venituri prevăzute de lege.

 

 


Campus Universitar Stejarul
Stejarul Campus Universitar: camin studentesc in BucurestiUn anturaj cu preocupari culturale comune va stimula fără îndoială competențele și dezvoltarea educațională a elevilor, îmbunătățirea calificărilor lor profesionale și posibilitățiile de muncă.

 

Club de tineri Linx
aObiectivul principal al Clubului Linx consistă în oferirea unor activități pentru timp liber variate și distractive, desfășurându-se în același timp o lucrare formativă intensă.

 

Club Universitar Stejarul
Stejarul Campus Universitar: camin studentesc in BucurestiActivitățile organizate de Stejarul sunt variate: ajutor social, solidaritate, cicluri de conferințe culturale, cursuri de formare privind virtuți, orientare familială, activitățile sportive și de timp liber.

 

Orientare familială

Împreună cu Asociația ASFANU ma început această școală pentru părinți, oferindu-le acest program de orientare familială destinat părinților cu copii mici, de la 0 la 4 ani.